DET FINNS ALLTID MER ATT GÖRA

Vi har alltid drivits av passion. Både inom idrotten och i vår verksamhet. Har älskat utmaningen och attacken av den. De noggranna förberedelserna och strategierna - kampen, euforin och utmattningen. Har hittat nya vägar, omvägar, sätt att komma förbi och ibland steg bakåt. Sätt att komma framåt. För att möta nästa hinder med en lite bättre lösning. För vi kommer aldrig att vara helt färdiga med att pressa gränserna för vad som är möjligt. I vårt dagliga liv - i utrustningen - inom idrotten. Under träning - på stickmaskinen - på Hawaii. Både på kort och lång sikt. Passionen för att kunna prestera på din optimala nivå oavsett förhållanden.

Mads & Per Brun Nissen Bros.
Co-founders

FUNKTION FRAMFÖR FASHION

Vi tänker inte mode - en specifik design eller en ny säsong. Aldrig.

För oss börjar det alltid på en helt annan nivå. Det viktigaste: tyget.
Att hitta helt rätt tyg, helt utan kompromisser - garnerna som ger oss den bästa
möjligheten att producera "intelligenta" och korrekta kläder.
För både den extrema proffsvärlden och för vardagligt bruk. Igen och igen.
Att vara det extra hudskiktet som skyddar, optimerar och motstår.
Samtidigt ändå en som du inte märker. HANDS ON
Vi är kontrollfreaks. Det är vad sporten har lärt oss. 
Segern är bara i sikte när du är helt dedikerad till detaljerna i allt.
Så vi går ofta emot flödet.
Inte för att vi nödvändigtvis vill - utan för att vi alltid noga överväger
våra alternativ: Vill vi att andra ska hantera utvecklingen och sy upp prototyper?
Vill vi vara beroende av våra tygleverantörer? Vill vi ha besväret med att
producera i öst? Vill vi kopiera modebranschen inom logistik och distribution?
Nej. Vi har ett ansvar - och vi tror på enkelhet och hantverkarkvaliteten att
göra jobbet själv och därmed vill ha allt till hands. Nästan bokstavligen.

Med vår egen syavdelning på företagets eget kontor är det alltid en kort väg från tanke till action. Nya idéer och prototyper kan provas och förbättringar kan integreras för att bli testade här och nu. 

med vår egen fabrik i Litauen behöver vi inte massproducera. Här kan vi rulla en flexibel övergång mellan produktserier, baserad på efterfrågan - helt oberoende av säsong och tid på året. Detta ger oss också möjligheten att justera och förbättra under tiden. En stor extrabonus är hållbarhet i resurser och för miljön: vi överproducerar inte och transporten till vårt lager i norra Danmark är relativt kort.  

med lagerkontroll vid våra fingertoppar och inte hos butikerna kan vi leverera de senaste produkterna och precis det kunden efterfrågar för rätt väder, vind och träningsförutsättningar just nu.

Vi bor i närheten av kläder - i kläder - från kläder. Och det ger en samlad bild av att göra det hela bara lite bättre i morgon.

FUSIONs fabrik är specialister på att producera FUSIONs kläder - och bara FUSIONs kläder - på det sättet nås högsta kvalitet. Produktionen opererar under en strikt FLOW- princip som ger små serier och kort väntetid. Det reducerar spill till ett absolut minimum.

 

FRÅN BIKINI TILL HAWAII

Två exotiska öar i Stillahavsområdet har spelat inflytelserika roller i vår produktutveckling. Åtminstone indirekt - och ändå på alla sätt. För många år sedan mötte vi den italienska tillverkaren av Iglo, ett tyg som på grund av sin mest slående fördel, opacitet, användes i produktionen av de berömda badklädesplagget, bikinin - uppkallad efter den lilla Stilla korallön. När vi kom hem följde "bikini-tyget" med oss, och snart var prototyperna redo att testas - till exempel på kroppen av en dansk idrottsman som deltog i Ironman Hawaii 2009.

Den första uppenbara observationen efter den extrema tävlingen var att dräkten gav ett enastående solskydd på grund av garnets unika sammansättning av filament med keramisk kärna, vilket reflekterar solljus och gör tyget extra vitt.

Det avslöjade också att ”bikini-tyget” ger en blandning av yttre skydd, optimal passform och unika svettransporterande egenskaper som gör det både svalt och varmt mot huden efter behov. Tyget maximerar utmärkt kroppens komfort och prestanda i olika konkurrens- och väderförhållanden.

Det är därför Iglo fortfarande är en viktig del av vårt "materiella DNA" - även om vi aldrig kommer att sluta förbättra egenskaperna hos "bikini-tyget".