Användare säger hållbart
TestLab mäter det

Scrolla ner för att se hur↓

Vi måste vara bättre än standarden

På HQ i Svenstrup har vi ett eget TestLab. Här letar vi dagligen efter det vi helst inte vill hitta: ludd, slitage, dålig stretch. Med avancerad teknik kan vi simulera de extrema miljöer som utmanar hållbarhet och funktionalitet maximalt, så att vi kan utvecklas och förbättras. Men grundläggande laboratorietester kan inte stå ensamma. Lika nödvändigt är träningen på banan och på idrottsarenorna med kritiska vardags användare och världsidrottare.

Vi är inte designers – vi är produktutvecklare

FUSION är lika mycket ett teknikföretag som ett klädföretag. Vi ska kontinuerligt leverera mätbart bättre funktionalitet och prestanda i våra produkter. Det tar tid, därför följer vi inte flyktiga modetrender. Istället förbättrar vi kontinuerligt det befintliga sortimentet genom systematiska tester av både nya och befintliga material. Och alltid med dubbla krav jämfört med standarderna.

Det mänskliga testlabbet

Med maskin test och fakta kommer vi långt i produktutvecklingen. Men dynamiken i kroppen och det skandinaviska vädret är komplex och oförutsägbar. Så skyddet, passformen, svettransport – allt som upplevs som komfort bedöms grundligt av testanvändare i det riktiga TestLab.

Från atlet till vardagsbruk

Tillsammans med några av världens bästa idrottare optimerar vi hela tiden i kampen mot klockan. Arbetet med aerodynamiska ytor, extremt solskyddande material, aktivt kylande och svettransporterande textilier gör dem bättre. Och ger oss värdefull kunskap, som översätts till slitstarka sportkläder för vardagsbruk.

0,3 % klagomål är fortfarande för mycket

Det är först efter en längre tids daglig användning som bra sportkläderna klarar själva testet. Därför är misstag tyvärr oundvikliga – men lärorika. Eftersom de returnerade klagomål är avgörande för ännu fler tester i strävan att eliminera de sista 0,3 %.

Möt våra testmaskiner

Så här testar vi vår produkt i metervara för att säkerställa dig bästa kvalitet och längsta hållbarhet på dina sportkläder
The Martindale Test

Med Martindale mäter vi hållbarhet och slitstyrka på material och ytor. Den testade textilen utsätts under tryck för stark gnidning med "stressande" material som ska simulera riktigt långvarigt slitage. Och vi dubbeltestar alltid kraven i förhållande till industristandarder.

The Stretch Test

I sträcktestet testas materialets hållfasthet och sträckbarhet, men även den viktiga förmågan att dra ihop sig igen. Det är ett viktigt verktyg i kvalitetskontroll och i produktutveckling när nya material och teknologier ska undersökas.

The Pilling & Snagging Test

I detta test säkerställer vi att textilier som används inte utvecklar lösa fibrer som bildar små kulor på ytan, så kallad pilling. När vi mäter snagging testar vi textilens motståndskraft mot små skador och revor.

The Moisture Wicking Test

Optimal svetttransport är viktigt i sportkläder. Vi arbetar i högteknologiska material som bland annat har förmågan att absorbera kapillärkraft – eller lättare att förstå: aktiv svettransport. Här mäter vi transporttid och upptagning av svett i textilierna så att huden hålls torr och behaglig.

Targano Trend Microscope

Vårt avancerade digitala mikroskop, som även används inom biologi och medicin, uppfyller de professionella krav vi har för att se detaljer och mycket små strukturer med kristallklarhet. Kopplingen till skärmen och databasen gör det möjligt för TestLab att konferera om resultat och lagra dem som en jämförelsegrund.

En beprövad klassiker

Tights som har gått igenom mer än 15 års utveckling och slitstarka, inslagna i en väl beprövad och tidlös design

FUSION TestLab

Sedan utvecklingen av de första sportkläder sedan 1999 har kvalitet och hållbarhet varit det absolut viktigaste för oss FUSION. Allt från design, materialval, färgning och stickning, produktion till den sista finish på syfabrikerna i Litauen är noga planerade för att presentera de kompromisslösa sportkläder FUSION är känt för.