WHEN IT MATTERS

When it matters FÖR DIG

I grund och botten spelar det ingen roll vad du bär när du springer eller cyklar i en timme i temperaturer runt 20 grader. Men vissa människor vill ha och göra lite mer. Vissa vill träna när vädret inte är så stabilt - varierar från regn eller kallt till starkt solljus. Som ett resultat av ett mycket tekniskt tillvägagångssätt för tyger hjälper FUSION dig att prestera på optimal nivå under alla förhållanden. Vi har de bästa lösningarna för när du deltar i din första halva eller hela maraton eller när du cyklar på La Marmotte, Stelvio, etc.

 

When it matters FÖR MILJÖN

Många pratar om mikroplast och det är också sant att det finns enorma problem världen över. Men om vi bara pratar om de små sakerna kommer vi aldrig att lösa de mycket stora problemen, såsom produktionsmetoder och särskilt överproduktion.

I den här världen produceras för många varor, vilket innebär att varumärken måste bränna produkter för att få plats i sina lager. Under ett antal år har vi tagit ställning till detta och handlat därefter. För många år sedan bytte vi vår tillverkning till att endast producera relevanta varor i små mängder, vilket innebär att vi kan ha ett litet relevant lager av produkter som kunderna kommer att köpa här och nu. På samma sätt köper vi inte stora mängder och undviker därmed slöseri.

En av de andra stora brottslingarna är transporter, men genom att producera lokalt och välja leverantörer i närheten kommer vi närmare i våra relationer och ser till att både råvaror och färdiga produkter transporteras över så kort sträcka som möjligt.

 
When it matters OEKO-TEX

Alla FUSION produkter och underleverantörer är Oeko-Tex certifierade. Detta säkerställer att inga skadliga ämnen används i någon del av processen och därför heller inte finns i kläderna.

En sak är skadliga ämnen men en Oeko-Tex certifierad produkt är också din garanti för en bättre produkt, eftersom alla entreprenörer som är anslutna till den produkten har fattat beslutet att välja endast de bästa leverantörerna och produktionsmetoderna för att få sitt certifikat.

 
When it matters FÖR ÅTERFÖRSÄLJARNA

Många återförsäljare känner sig för närvarande som en foie gras-gås som har produkter fyllda i halsen. Varumärken har blivit “skickliga” när det gäller kombinerade rabatter och ger långa kredittider bara för att få återförsäljare att köpa ännu fler artiklar. Dessutom måste återförsäljaren köpa ett halvår i förväg i stora förbeställningar, som inte kommer att levereras förrän nästa säsong, då återförsäljaren ännu inte vet vad som kommer att sälja. Det här är en mycket dålig rutin och innebär att många butiksägare har svårt.

Vi vill inte vara en del av detta och därför har vi under lång tid inte överproducerat varor utan istället drivit ett koncept som kallas Flow -> No Pre-order, just Re-order. Detta innebär i huvudsak att butiker beställer varor flera gånger i veckan efter behov. Detta säkerställer att de alltid har rätt varor, vid rätt tidpunkt och i rätt mängd. På detta sätt finns det inget onödigt lager och det är bra affärer, för det finns ingen press att göra okloka val.

 
When it matters FÖR UNDERLEVERANTÖRERNA

På FUSION producerar vi allt i våra egna arbetsrum i Europa. Men att kunna producera i små serier ställer stora krav på underleverantörerna eftersom vi inte vill beställa stora satser av material. Vi är helt medvetna om detta.

Därför har vi bara en mycket liten, hanterbar kärna av underleverantörer, som kan leverera råvaror till oss i små serier, men alltid i samma höga kvalitet. På detta sätt följer vi noggrant bästa praxis inom livsmedelsindustrin, vilket är mycket atypiskt i denna sektor.

Det faktum att vi är så nära och i veckodialog med våra underleverantörer innebär att vi ständigt är uppdaterade med den senaste utvecklingen och har långa etablerade relationer.
Detta gör att vi går hela vägen för varandra.

 
When it matters FÖR ARBETARNA

Arbetet på FUSION är mer än ett traditionellt jobb. Vi tränar tillsammans, vi cyklar och deltar i sport på ett sätt som är naturligt för varje individ. Det betyder att vi är förstahandsanvändarna av kläderna och är på den plats där du är när du tränar eller tävlar.

Vi kan relatera till dig. Vi cyklar med de idrottare som vi arbetar med och vi springer med våra återförsäljare och partners. Dessutom tror vi att vi som människor och som företag måste ha en lång livslängd. Detta innebär att ingen enskild anställd någonsin utnyttjas hänsynslöst och teamet sätts ihop för att matcha med hänsyn till färdigheter och personligheter.

LÄS MER OM FUSION