GUIDE:

Pro-atlet, Jesper Riis, ger goda råd om träningsgarderoben under vinterhalvåret.

JESPER RIIS' GUIDE FÖR TRÄNING UNDER VINTERHALVÅRET

Vad skall du tänka på, när du väljer outfit till löpturen en regnvädersdag eller cykelturen en kall och mörk eftermiddag?

Professionella triathleten, Jesper Riis, ger dig här de bästa tipsen och tricksen för hur man bör sammanställa den perfekta löp- och cykeloutfiten till höst- och vintersäsongen.

Löpturer är unika på under denna tid av året

Det finns inget som att springa en fräsch höstmorgon och andas in den svala luften i lungorna där du varken fryser eller har det för varmt. Därför är din klädsel avgörande för om du får en bra eller dåligt löptur.

På överkroppen är du fantastiskt skyddad från väder och vind med ett mellanlager och en löparjacka. Jag skulle till och med rekommendera en Merino som mellanlager och antingen S1 eller S2 Run Jacket som ytterlager beroende på hur mycket elasticitet du vill ha från jackan. Kombinera den med ett par tights och du är redo att köra.

Är det riktigt kallt kan du överväga några lite tjockare tights. Här är S3 Long Tights från FUSION att rekommendera, då de skyddar extra bra mot vind och vatten – och håller dig extra varm.

Kombinera de rätta lagren på cykelturen

Små saker kan göra en enorm skillnad för höstens cykelturer. En liten sak som att kombinera rätt lager ger överkroppen det skydd du behöver på de långa träningsturerna där vädret kan förändras otroligt mycket.

Den perfekta kombinationen är i mina ögon tre lager med ett underlag, en långärmad tröja och en vindväst, då täcks du väl in i ett stort väderintervall.

Som det innersta lagret föredrar jag en torso eller merinoull. Utanpå älskar jag den varma cykeltröjan, som är lite varmare än den vanliga tröjan och bekväm att kombinera med en vindväst. Komplettera uppsättningen med ett par cykel bibs och lösa benvärmare, så att du är bekväm och varm på alla turer i sadeln vid den här tiden på året.

Avslappning på en helt ny nivå

Träningen är viktig för mig som idrottsman, men det är lika viktigt att jag ger min kropp optimala förutsättningar att återhämta sig mellan mina träningspass. Det handlar om allt från att inta en hälsosam och varierad kost till att ha rätt klädsel som kroppen kan slappna av i.

Mitt bud på det mest oumbärliga i en idrottstmans och kvinnas garderob är ett par Recharge Pants. De kan användas till i stort sett vad som helst - arbete, fritid, lätt träning och avkoppling hemma, och förutom att vara ultralätta och bekväma är designen snygg och stilren, så den ser inte bara ut som ett vanligt set joggingbyxor som man ser mycket av.

Kombinera byxorna med en t-shirt, hoodie eller en jacka beroende på om du behöver vara inne eller ute, så du har en fin uppsättning att koppla av i. Dem är faktiskt så skön att du ibland känner för att stanna i dem hela dagen.