HÅLLBAR SEDAN 1999 - OCH LÅNGT IN I FRAMTIDEN

Som hängivna dyrkare av uthållighetssporter vet vi att hållbarhet för både kropp och utrustning är ett absolut måste. Men vår definition av hållbart inkluderar också miljöpåverkan - eftersom ...

"CO2 från produktionen skulle kunna minska med 44% om alla kläder användes dubbelt så mycket"

Konsumentrådet Tänk – en svensk forskningsstudie visar också att klädernas hållbarhet mätt i livslängd slår alla andra initiativ när det kommer till hållbarhet.

Världens klädproduktion är bland de största CO2-förbrytarna någonsin. Och ingen högteknologisk klädtillverkare kan därför göra anspråk på att vara hållbar.

Det är därför vi går all in på funktion före mode. Utvecklar på samma tygs livslängd och funktion. Stickning i Danmark. Färgar försiktigt. Har egna syateljéer i Europa. Överproducerar inte. Utvecklar färre produkter med större flexibilitet utifrån mottot: köp mindre och få mer. Levererar reservdelar så kläderna kan repareras. 

Vi tycker att detta är hållbart – inte bara för produkten och våra kräsna användare, utan också för vår gemensamma jordglob och det avtryck vi vill sätta på den. Så därför är vi alltid väldigt nära process, produktion och produkt.

Tätt på
råvaran

Vi ställer inte bara stora krav på kvalitet och funktion i de material vi syr våra kläder av. Vi ger även möjlighet till löpande köp av små serier. Har nolltolerans mot färgnyanser från leverans till leverans. Är för försörjningsled som är både korta och snabba.

Så vi får en stor del av våra garner och tyger från Danmark, där det finns en tradition av högspecialiserad textilproduktion. Och eftersom tyskarna också kan en del om garn och italienarna har rätt tyger, får vi resten där ifrån.

Tätt på
leverantörerna

Utan en handfull pålitliga leverantörer skulle våra produkter hänga i löst. Bokstavligen! Vi har jobbat ihop så länge och tätt att vi vet att de inte bara levererar råvaror av bästa kvalitet, utan också har flexibiliteten, viljan och förmågan att tillsammans med oss ​​ständigt utvecklas. 

Tätt på
egna syateljeer

Uppsyningen sker på FUSIONs egna syateljéer i Europa.

För då kan vi själva skapa de bra arbetsvillkoren och förädla finishen. Samtidigt minskar vi avfall, föroreningar och resursförbrukning så mycket som möjligt när vi bara veckovis producerar nödvändiga kvantiteter av aktuella varor som kunderna efterfrågar just nu.

Dessutom minimerar vi transporttid och avstånd genom att producera lokalt och endast ha ett litet centralt buffertlager hos oss på Nordjylland.

Tätt på
butikerna

När det kommer till försäljning är butikernas utmaning också vår. Så vi erbjuder – till skillnad från de flesta andra – att den enskilde handlaren löpande kan köpa i små portioner från dag till dag – alltså alltid de senaste och säsongsbetonade varorna på hyllorna och inga krav på lagerutrymme och övertrassering. Och inget slöseri!

Tätt på
Medarbetarna

Och så finns det alla medarbetare som dagligen jobbar fram framgång mot målet. Att arbeta på FUSION är ett sätt att leva.

Vi tränar tillsammans, vi springer och cyklar med återförsäljare och partners och vi utövar sporten med de idrottare vi jobbar med.

Till gagn för hälsa och välmående, samvaro och långsiktiga relationer – och en gemensam vilja att ta sig an nya utmaningar.