HÅLLBARA PRODUKTER SEDAN 1999

I 20 ÅR HAR VI ÄLSKAT:

Hållbarhet, kvalitetsarbete, utveckla produkter som gör skillnad, äkta hantverk, producera lokalt i rätt kvantitet och dig som utmanar produkterna om och om igen - år efter år. 

HÅLLBART ENLIGT WIKIPEDIA

WIKI: Hållbarhet är en fysisk produkts förmåga att förbli funktionell utan att kräva överdrivet underhåll eller reparation när man möter utmaningarna med normal drift under dess designs livstid. Detta måste också följas av konsumenternas vilja att ge upp den "senaste" versionen av en produkt.

En sak är att det alltid måste vara ett mål att göra så hållbara produkter som möjligt, men det måste följas upp av en vilja från konsumenterna att inte alltid vilja ha de senaste. Det är därför FUSION inte publicerar kollektioner flera gånger om året, vilket automatiskt skjuter undan tidigare kollektioner - helt enkelt på grund av nya mönster och färger.

Nej nej, en FUSION-produkt måste användas under många år och därför är FUSION-produkterna klassiska i form och färg och förbättras försiktigt med tiden - lite som de danska möbelklassikerna.


HÅLLBAR PRODUKT = HÅLLBART FÖR MILJÖN

Hållbarhet vinner alltid till slut. Oavsett hur riktig, organisk och grön en produkt är, kommer hållbarhet alltid att vara den viktigaste parametern när det gäller hållbarhet. En ekologiskt tillverkad bomulls t-shirt kostar upp till 3000 liter vatten att producera och om den tappar form och funktion efter 2-3 gångers användning är avfallet totalt. En elbil vars batteri inte kan hålla tillräckligt länge är inte heller hållbar.

 Naturligtvis innebär detta inte att man skall vara likgiltig för produktionen, utan se en skyldighet i att skapa produkter som håller länge. Det är därför vi använder lokala råvaror, producerar lokalt under lämpliga förhållanden och med minimal konsumtion, samtidigt som vi inte sätter fler produkter till världen än vad det finns efterfrågan på. Det är hållbart för miljön, leverantörerna, anställda och för dig som har och använder produkterna år efter år.


ATT ÄLSKA DEN LÅNGA SEGA KAMPEN

På FUSION är vi idrottare inom uthållighetssporter. Det betyder i grunden att vi älskar det långa sega kampen och inte de korta snabba genvägarna. Det betyder också att vi vet att små förbättrade detaljer kan förändra det totala resultatet avsevärt. Vi har överfört detta tillvägagångssätt från uthållighetssporter till sättet att göra affärer. Små dagliga optimeringar i processer skapar ständigt bättre produkter, bra arbete, leverantörs- och kundförhållanden. Ett medvetet förhållningssätt till det faktum att vi alla borde vara här länge ger fokus på att skapa en hållbar miljö utan snabbkorrigeringar, klagomål, utbyten och stress.