Merinoull

Avslappning och återhämtning kräver komfort. Under alla förhållanden. Och här är den mjuka merinoullen naturens eget svar på den allra bästa värmeregleringen. Utan obehagliga lukter.

FUSION MERINO

Du hittar allt från läckra ulltröjor i långa och korta ärmar till strumpor och hals värmare i merinoull.

Naturliga fördelar

Merinoull är mest känd för sin naturliga temperaturreglering – du hålls varm när det är kallt och kyls när det är varmt. Den är självrengörande och absorberar inte svettlukt. Och merinoull kan absorbera upp till 35 % av sin egen vikt i vätska utan att kännas blöt. Men det finns många andra fördelar för både människor och miljö.

Naturlig kvalitet

Det sparsamma merinofåret lever runt om i världen under speciella klimatförhållanden, som har utvecklat ullens fina fiberstruktur till att vara extra mjuk och elastisk. Vi får bara vår Merinoull från tyska Südwolle, som har byggt upp ett mångårigt rykte om högsta kvalitet. Vi syr våra produkter av merinoull i våra egna syrum i Litauen av stickade metervaror i Ikast.

Alla merinoullsprodukter från FUSION är givetvis 100 % mulesing-fria och OEKO-TEX®-certifierade.

Vårdguide

Merinoull är ett naturligt material och självrengörande. Det gör att du måste vara noga med att inte tvätta dem för ofta – du kan faktiskt använda din merinotröja flera gånger innan du tvättar. Detta är just fallet på grund av merinoullens självrengörande egenskaper. Ofta räcker det att hänga skjortan på tork, och då ev svettlukt försvinner.

För att uppnå den längsta hållbarheten på dina produkter rekommenderar vi:

  • att tvätta i 30 grader (på skonsamt eller ullprogram)
  • torktumla ej
  • att tröjan torkas liggande för att behålla sin form