Synlig är säkerhet

Utomhusträning under vinterhalvåret kan vara en obehaglig upplevelse för många. Låga temperaturer, ostabilt väder och särskilt mörka dagar kan göra att de flesta känner sig otrygga i trafiken på grund av bristande sikt.

HiVis jackor och västar för löpning och cykling

På FUSION har vi HiVis-jackor och västar i orange som lyser upp dig i mörkret och ser till att du är optimalt skyddad och synlig i trafiken. Nedan kan du se våra väg synliga löp- och cykelkläder.

I samarbete med kontinentallaget ColoQuick Cycling har vi därför valt att ta ansvar för mer säkerhet på vägen. Visible is safe är en kampanj som fokuserar på säkerhet i trafiken, så att du kan känna dig trygg när du springer eller cyklar under vinterns mörka träningsdagar.

Synlig är säkerhet

Tidigare studier på området visar att cyklister som är klädda i synliga färger som orange kan ses upp till fem gånger så långt bort som cyklister som helt enkelt är klädda i neutrala färger som svart och grått.

Med utgångspunkt i sina egna unga talanger vill ColoQuick Cycling därför belysa trafiksäkerheten, så att både bilister och ryttare kan färdas säkert i trafiken.

ColoQuicks råd för mer säkerhet och synlighet på vägen

1.

Använd synliga färger, speciellt i de mörka månader, där det kan vara grått och mörkt

2.

Använd alltid baklykta till träning också när det inte lovpliktigt

3.

Ha reflekser på både kläder och cykel så du bliver synlig på långt håll

Sportchef för ColoQuick Cycling, Finn Madsen, berättar:

"I år har vi valt att lägga ett extraordinärt fokus på säkerhet i trafiken. Därför har vi valt att våra vinter träningskläder ska vara orange, och åkarna ska cykla med ljus på cyklarna."

Cyklist för ColoQuick Cycling, Emil Toudal, berättar också:

"Vi tillbringar många timmar på de mörka landsvägarna här på vintern. Och en av de viktigaste sakerna vi kan göra - är att göra oss synliga i trafiken, till exempel med dessa orange tröjor och lampor på cyklarna."