Johan Nilsson

Johan Nilsson

Motionären med en professionell inställning som älskar träning och stora utmaningar, började sin resa inom Triathlon för 6 år sedan.

"Efter att stått vid sidan av banan i Kalmar både under Järnmanstiden och Ironmantiden så blev suget för stort. Jag har sprungit och cyklat en längre tid och tillslut så tog jag klivet och anmälde mig till en crawlkurs och började simma. När väl den biten föll på plats var det bara att ställa in siktet på Ironman Kalmar."

 Det har blivit tre Ironman i Kalmar och ett i Köpenhamn där jag lyckades slinka in under 10 timmar. I mina mått mätt med familjeliv och jobb så är jag väldigt nöjd. Fler Ironman finns planerade men även andra utmaningar hittas med min träning.

"Den senaste tiden har det blivit mer fokus på cykel och framför allt MTB. Mest längre distanser bara för att tänja gränserna lite. Jag och en annan träningskompis drog ihop ett gäng som cyklade Öland runt på MTB i Juni där vi landade på 36 mil till slut." 

Johans prestationer hittills har gett honom en plats i Prestationskläder Pro Team som är ett team grundat av Prestationskläder i Kalmar i samarbete med FUSION. Checka in mer här: PRESTATIONSKLÄDER KALMAR.